Hogere Zelf

Werken met je Hogere Zelf
- Hans de Waard -


Wie of wat is je Hogere Zelf?

Alle mensen hebben een enorme innerlijke kracht in zich. Echter niet iedereen is zich daarvan bewust. Sommigen benoemen deze kracht wel eens als onze Hogere Zelf, het Hogere stuk in jezelf dat verbonden is met de bron of - zoals anderen dat beschrijven - met het goddelijke.

M.b.v. jouw Hogere Zelf kun jij transformeren. Hiermee bedoel ik een voor jou negatieve energie - zoals bepaalde emoties, beperkende overtuigingen of beperkende verbindingen - transformeren of omzetten in een voor jou positieve energie. Zuiveren noem ik dat.

Zuiveren met je Hogere Zelf
Alles is energie! Dus ook beperkende emoties, negatieve projecties, gedachtes, verbindingen en overtuigingen.

Je hogere Zelf kan alles zuiveren waar jij bewustzijn op hebt gekregen en waar jij je intentie (jou gedachte en/of focus) op richt. Hier een voorbeelden hoe jij met jouw eigen kracht aan de slag kunt gaan.

Transformeer de 'gekleurde' bril waarmee we naar elkaar kijken.
Elke ontmoeting tussen mensen gaat gepaard met emoties, overtuigingen en projecties Projecties zijn woorden die wij naar elkaar uitspreken en gedachten die wij over een ander hebben. De energie van deze emoties, projecties en overtuigingen hangt tussen jou en die ander in en kleurt zo direct de glazen van de 'bril' waarmee wij naar elkaar kijken. Hierdoor zie je de ander niet zoals deze daadwerkelijk is en ziet de ander jou ook niet zoals je daadwerkelijk bent. Zeker tijdens en na een conflictsituatie (ruzie, echtscheiding, etc.) zorgt deze gekleurde bril ervoor dat we moeilijker met elkaar in gesprek kunnen blijven en dat mensen dagen of zelfs weken mokkend om elkaar heenlopen en/of elkaar volledig negeren.

Emoties transformeren met je Hogere ZelfDe glazen van onze bril worden o.a. gekleurd door:

  • emoties (zoals angst, boosheid, verdriet, onzekerheid, afhankelijkheid, verantwoordelijkheid, schuld, frustratie etc.)
  • overtuigingen
  • projecties

In mijn ogen is er maar één positieve energie tussen mensen namelijk Liefde. Ook elke goed bedoelde overtuiging of projectie vertroebelt het objectieve beeld naar de ander toe. Hier een voorbeeld. Stel dat jij tegen mij zegt dat een bepaald persoon - die ik nog niet ken - zo aardig en oprecht is. Dan kleurt deze overtuiging en projectie de bril waarmee ik naar hem of haar kijk. Ik wil dat graag zelf ervaren. De negatieve variant ken je natuurlijk ook. Nogmaals, hoeveel mensen lopen er niet jarenlang zwaar bevooroordeeld langs elkaar heen?

Door deze emoties, overtuigingen en projecties tussen elkaar te zuiveren, ontstaat er weer een 'open' en heldere situatie waarbij alle betrokkenen elkaar weer 'objectief' kunnen zien en vanuit hun gevoel kunnen handelen. Een ruzie of onenigheid duurt dan niet lang meer. De lucht is geklaard en nieuwe gesprekken zijn weer mogelijk. Je neemt dan ook geen - onnodige - impulsieve beslissingen vanuit negatieve emoties.

Hoe ga je te werk?

Ga lekker zitten en leg je handen op jouw bovenbenen. Sluit jouw ogen en denk aan de eventuele beperkende emoties, overtuigingen en projecties tussen jou en een ander. Begin dan rustig te kloppen - altenerend links, rechts - op beide bovenbenen en zeg dan in jezelf, ‘ik laat nu deze beperkende emoties, overtuigingen en projecties tussen mij en die ander los. Terwijl jij rustig verder klopt, adem dan bewust 3 x in door je neus en uit door je mond. De positieve intenties die achter deze Jassentechniek - oefening zitten en jou Hogere Zelf helpen jou deze beperkende emoties, overtuigingen en projecties tussen jou en edie ander los te laten. Wanneer jij ontspant, of je voeten voelt tintelen of gaat gappen weet jij dat dit klaar is. Herhaal deze oefening zo nodig.

Emoties komen en gaan, zeker in een heftige periode. Bijvoorbeeld in een conflictsituatie op het werk of in een relatie die maar moeizaam loopt. Daarom raad ik je aan in die situaties regelmatig de verstorende emoties tussen jou en de ander te zuiveren.

 

Leer professioneel werken met je Hogere Zelf!