Stress verminderen | Anti stress tips en oplossing

Veel anti stress tips helpen je stressbestendiger te worden en stressgevoelens te verminderen. Hier vind jij ook de oplossing om de oorzaak aan te pakken.

Zeker in deze tijd van toenemende onzekerheid komen gevoelens van stress, spanning en onrust meer voor dan ooit tevoren. Stress is een vervelend opjagend gevoel dat veroorzaakt wordt door het hormoon Cortisol. Dit hormoon wordt geproduceerd door jouw bijnieren. Af en toe wat stress is prima. Sommige mensen presteren dan beter. Echter, langdurige stress en spanning kan leiden tot een burn - out en alerlei fysieke, mentale en sociale klachten. Stress is één van de belangrijkste reden waardoor ons lichaam aftakelt. Dit moeten we zien te voorkomen.

De vraag is dan? WAAROM produceren jouw bijnieren in bepaalde situaties meer STRESShormonen? En waarom is de een stressbestendiger dan een ander? En, wil jij en kan jij hier iets aan doen?

De emotionele en mentale ballast die jij bij je draagt bepaalt hoe jij je voelt, denkt, handel, reageert. Denk bij deze ballast aan beperkende gevoelens, emoties, angsten en overtuigingen. Deze ballast heb jij opgedaan in jouw leven en bevindt zich in jouw lichaam en onderbewustzijn.

Wanneer er zich vervelende situaties voordoen welke te maken hebben met jouw gezin, familie, geld, huisvesting en gezondheid, dan verkrampen de 'geraakte' emoties en gevoelens jouw lichaam. Denk hierbij aan een ruzie in de familie, een ontslag, financieel tekort, verhuizing of ziekte. Door deze verkrampingen produceren jouw bijnieren in meer of mindere mate het stresshormoon.

De wijze waarop jij in deze situatie staat, bepaalt vervolgens of het stressgevoel aanhoudt of vermindert. Accepteer jij de situatie dan ontspant jouw lichaam en neemt het stressgevoel weer af. Vecht jij tegen of vlucht voor deze situatie dan neemt het gevoel van spanning en stress toe. Met vechten bedoel ik, erover klagen of de schuld buiten jezelf zoeken.

Een vervelende gebeurtenis kun jij niet veranderen. Deze is in jouw leven gekomen. En in mijn ogen ook niet zomaar. Elke gebeurtenis of verandering biedt jou namelijk - groei - kansen en mogelijkheden. Echter onze angsten en onzekerheden maken het ons soms lastig het positieve of noodzakelijke in een vervelende gebeurtenis te zien.

Om stress te voorkomen zul je hoe dan ook met jezelf aan de slag moeten gaan. Onderstaande algemene anti stress tips helpen jou met het ordenen van jouw gedachten, het accepteren en stress te verminderen. Echter daarmee pak jij niet direct de innerlijke oorzaak aan. Hoe je deze aanpak beschrijf ik zo. Eerst wat algemene anti stress tips om je stressbestendiger te maken en acute stressgevoelens te verminderen.

ALGEMENE ANTI STRESS TIPS OM STRESS TE VERMINDEREN

  • Een wandeling of een andere 'ontspannende' bezigheid kan jouw helpen stress te verminderen en weer te ontspannen.
  • Adem bewust met een zucht uit. Wacht tot je vanzelf weer rustig inademt. Herhaal dit drie keer.
  • Accepteer de situatie waarin je zit. Vecht er niet tegen. Besef dat deze je uiteindelijk verder gaat brengen. En prent je vooral in dat je altijd tijd genoeg hebt! Diegene die je onder tijdsdruk zet ben je gek genoeg vaak zelf.
  • Volg altijd jouw gevoel. Zo voorkom jij onnodige stress gevoelens.
  • Sport regelmatig | Sporten heeft een positief effect op het verminderen van stress.
  • Vermijd suiker en cafeïne | Deze stoffen stimuleren de aanmaak van het stresshormoon Cortisol.
  • Een andere anti stress tip is sex. Sex helpt direct stress te verminderen.

ONZE ANTI STRESS OPLOSSING VOOR JOU OM STRESS EN STRESSGEVOELENS EFFECTIEF LOS TE LATEN

Binnen de Jassentechniek hebben wij de innerlijke oorzaak van stress, spanning en onrust volledig in kaart gebracht. En kunnen wij jou helpen deze gericht los te laten.

Zelf leren werken met de Jassentechniek methode heet de Body Mind Release methode.

 

Wil jij de innerlijke oorzaak van jouw stress gevoelens loslaten? Doe dan mee met onze bevrijdende 'anti stress' workshop 'Zelf leren loslaten'.

 

Heb jij vragen of opmerkingen dan mag jij mij natuurlijk altijd bellen!

Hans de Waard - Ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release
Tel: 0412-655987 of 06-54954234