Blog

Blog

Téèën


Doe weer mee aan het leven.
- Hans de Waard -

Jassentechniek Nederland, Willibrordusweg 96, Oss, Noord-Brabant


Je kunt bijna zien wanneer iemand in de flow zit en actief deelneemt aan het leven. Deze mensen worden ook letterlijk gezien. Stralen het uit. Wanneer je door de stad - het Leven - loopt en niemand je ziet, mag je je wellicht afvragen: Doe ik wel mee aan het Leven? Laat ik het Leven toe? Of heb ik even op de reservebank plaatsgenomen?

Wanneer je op de reservebank hebt plaatsgenomen - vasthoudt aan de rand van je/de rivier van het Leven, terwijl het Leven langs je heen gaat - lijkt het soms ook dat de ander je niet hoort of niet geïnteresseerd lijkt. Ligt dat aan de ander of ben jij niet geïnteresseerd in jezelf? Wanneer je niet aan het Spel van het Leven meedoet, is het ook lastig gehoord of gezien te worden. Wanneer je een nieuwe partner of baan wilt, is het natuurlijk wel handig dat mensen je kunnen zien! Vergelijk jezelf met een voetballer die graag zijn talent wil laten zien. Dat kan helaas niet zolang hij op de reservebank zit. Wij kunnen ons zo op verschillende terreinen in ons leven 'buitenspel' zetten. Bijvoorbeeld op relationeel gebied of in ons werk.

Laat de ballast los waardoor je zelf op de reservebank bent gaan zitten. Sta op en laat je weer zien. Steek je vinger op naar de scheidsrechter en zeg "ik doe weer mee." Hierdoor word je weer zichtbaar, let maar op!

Het loslaten van de rand van de rivier is alsof je weer in het spelveld van het Leven stapt. Maar dat wil nog niet zeggen dat je actief deelneemt. Doe mee. Stap de deur van je woning uit met de gedachte en intentie "ik doe weer mee!" Een actieve levenshouding waarbij je reageert op wat er op je afkomt. Dus als je de bal toegespeeld krijgt, schiet en doe dat dan met gevoel.

Index

Leven in het Nu! Wis eerst het spoor achter je.
- Hans de Waard -

L’Amourita Pizza Reviewed by Ulysses Grant on Jan 6 . Delicious, tasty pizza on Eastlake! L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5
L’Amourita Pizza Reviewed by Ulysses Grant on . Delicious, tasty pizza in Eastlake! L'Amourita serves up traditional wood-fired Neapolitan-style pizza, brought to your table promptly and without fuss. An ideal neighborhood pizza joint. Rating: 4.5

 


Ieder op onze eigen wijze zijn we gekomen daar waar we nu zijn. Onze levenservaringen en keuzes die we hebben gemaakt, vormen het spoor dat zich aftekent in het zand van ons leven. In onze rugzak dragen we de onverwerkte ballast uit ons verleden.
Regelmatig wordt ons bewustzijn langs het spoor het verleden in getrokken. Bijvoorbeeld omdat we onze les nog niet hebben geleerd of emoties nog niet zijn verwerkt. Hoe kan ik nou leven in het Nu wanneer het verleden nog zo aan mijn gedachten trekt? De oplossing is simpel, dacht ik: word je bewust van je ballast en laat deze los met de Jassentechniek. Ik merkte inderdaad dat mijn gedachten beduidend minder afdwaalden naar eerdere ontmoetingen en situaties. Maar nog steeds houdt het verleden me af en toe bezig. Iets houdt het spoor achter ons in stand als een trekkend litteken. Inmiddels snap ik waarom. In mijn leven heb ik veel mensen ontmoet. Het spoor heeft betrekking op die ontmoetingen waaraan iemand een vervelend gevoel heeft overgehouden. Ook ik ben in mijn ontmoetingen af en toe lomp geweest. Ook ik heb mensen bewust en onbewust, bedoeld of onbedoeld fysiek en/of geestelijk pijn gedaan. Elke actie, elke handeling, elke ontmoeting en elke keuze in je leven heeft er niet alleen voor gezorgd dat je nu bent wie bent en bent waar je bent, maar indirect ook dat bepaalde wegen voor nu zijn afgesloten of dat lijken te zijn. Doordat je toen linksaf bent geslagen, betekent dit bijvoorbeeld dat je nu niet meer rechtsaf kunt. Doordat je toen boos bent geworden op je buurman, betekent dit dat hij nu niet meer met je wil praten. Het spoor van ons verleden weerhoudt ons er van volledig vrij te bewegen in het heden.

Wanneer ik me dat nu bewust ben geworden en mijn ballast loslaat, lopen er nog steeds mensen rond die een vervelend gevoel hebben overgehouden aan een ontmoeting met mij. Deze mensen houden zo indirect het spoor achter mij in stand. Moet ik ze dan vergeven? Of moeten zij juist mij vergeven? Ik kan ze toch niet een voor een gaan bellen? Daarbij, misschien zitten deze mensen er niet eens op te wachten dat ik aan de telefoon hang. Dit is niet de oplossing. Ik snap nu maar al te goed dat ik deze ontmoetingen op welk bewustzijnsniveau ook zelf heb gecreëerd. Hoe vervelend soms ook. Ik ben erdoor gegroeid en heb ervan geleerd.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb mijn hogere zelf het de opdracht gegeven al die situaties en momenten die vanuit mijn perceptie of die van een ander - bewust of onbewust, bedoeld of onbedoeld - vervelend zijn verlopen te zuiveren op een manier en wijze die goed voelt voor alle betrokkenen. Feitelijk transformeer je hiermee de hinderlijke emoties die tussen jou en de ander die het beeld van en naar elkaar vertroebelen in een positieve energie. Dit zie je veel in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan een ruzie tussen twee mensen. Door de 'rook' van boosheid tussen hen in zien ze elkaar niet meer echt zoals ze zijn en nemen ze impulsieve beslissingen. Hierdoor negeren sommigen elkaar weken, zo niet jaren. Door de boosheid tussen elkaar te zuiveren ontstaat er weer een open en heldere situatie waarbij alle betrokkenen elkaar weer objectief kunnen zien en vanuit hun gevoel kunnen handelen.
Toen ik mijn hogere zelf had gevraagd een en ander te zuiveren, voelde het alsof het spoor in het zand door de wind werd gewist. En, geloof me of niet, mijn gedachten dwalen niet meer af naar het verleden. Het bijzondere was dat mensen met wie ik in het verleden een conflict had, me opeens opbelden.
Hoe simpel kan het zijn?

Nu het spoor van het verleden gewist is, worden mijn gedachten niet meer naar het verleden getrokken. Toch merkte ik dat er nog iets was wat ons uit het Nu trekt. Ken je gedachten als: Was het maar volgende week ... Had ik die opdracht maar al. Hierdoor leef je niet bewust in het Nu. Het zijn gevoelens van onzekerheid, ongeduld en behoefte aan controle waardoor we ergens eerder willen zijn dan het pad van ons Leven ons brengt. We geven zo als het ware gas in de flow. Op deze wijze gaan we met hoge snelheid aan onze essentiële groeimomenten en kansen voorbij. Ben je ergens te snel dan ben je er nog niet klaar voor. En daarmee - per definitie - jouw omgeving ook niet. Het resultaat is onbegrip met alle gevolgen van dien. Snap dat het gaat om de reis, dit moment in het Nu. Loslaten van het gas is zo lekker. Het ontspant, kost minder energie en geeft lucht.

Index

Werken met je Hogere Zelf
- Hans de Waard -


Leer hoe je hinderlijke emoties en verbindingen tussen jou en anderen zelf kunt zuiveren.

Transformeer de gekleurde bril waarmee we naar elkaar kijken.

Mensen kijken naar elkaar door een gekleurde bril. Hierdoor zie je de ander niet zoals deze daadwerkelijk is en ziet de ander jou ook niet zoals je daadwerkelijk bent.

 

 

De glazen van de bril worden o.a. gekleurd door:

 • emoties (zoals angst, boosheid, verdriet, onzekerheid, afhankelijkheid, verantwoordelijkheid, schuld, frustratie etc.)
 • overtuigingen
 • projecties

Door deze emoties, overtuigingen en projecties tussen elkaar te zuiveren, ontstaat er weer een 'open' en heldere situatie waarbij alle betrokkenen elkaar weer 'objectief' kunnen zien en vanuit hun gevoel kunnen handelen. Een ruzie of onenigheid duurt dan niet lang meer. De lucht is geklaard en nieuwe gesprekken zijn weer mogelijk. Je neemt dan ook geen - onnodige - impulsieve beslissingen vanuit negatieve emoties.
In mijn ogen is er maar één positieve energie tussen mensen namelijk Liefde. Ook elke goed bedoelde overtuiging of projectie vertroebelt het objectieve beeld naar de ander toe. Hier een voorbeeld. Stel dat jij tegen mij zegt dat een bepaald persoon - die ik nog niet ken - zo aardig en oprecht is. Dan kleurt deze overtuiging en projectie de bril waarmee ik naar hem of haar kijk. Ik wil dat graag zelf ervaren. De negatieve variant ken je natuurlijk ook. Hoeveel mensen lopen er niet jarenlang zwaar bevooroordeeld langs elkaar heen?

Zuiveren met je Hogere Zelf
Alles is energie! Dus ook negatieve emoties, negatieve projecties, verbindingen en overtuigingen. Deze kun je eenvoudig m.b.v. je Hogere Zelf transformeren. Wie is je Hogere Zelf? Dat ben jij Nu - of straks bekeken vanuit lineaire tijd - in een hoger werkelijkheidsniveau. In het boek "De Jassentechniek" kun je meer hierover lezen. Je Hogere Zelf heeft minder geblokkeerde kwaliteiten en heeft zich al verder ontwikkeld.
Je Hogere Zelf kan transformeren. Hiermee bedoel ik het omzetten van een 'negatieve' energie in een positieve. Zuiveren noem ik dat.

Je hogere Zelf kan alles zuiveren waar jij bewustzijn op hebt gekregen en waar jij je intentie op richt. Dus voor de duidelijkheid, jij moet in alle gevallen bewust datgene aanwijzen wat je wilt zuiveren. Dat aanwijzen doe je met je intentie. Door je aandacht erop te richten.

Onze ogen als testsensor!
Om je iets meer "zekerheid" te bieden - of vertrouwen te geven - bestaat er een eenvoudige kinesiologische test methode waarbij jij oogleden gebruikt als uiterst gevoelig meet - en testinstrument. Dit instrument helpt je te "kijken" of iets aanwezig is wat je niet kunt zien. Hoe werkt dit?
Stel je voelt je onzeker. Wanneer je nu je intentie richt op de eventueel aanwezige 'energie' van deze onzekerheid zullen je oogleden gaan trillen wanneer deze daadwerkelijk aanwezig is. Wanneer je deze m.b.v. je Hogere Zelf hebt gezuiverd en verwijderd, houdt het getril van je oogleden vanzelf op. Simpel eigenlijk.

Hoe ga je te werk?
Wijs de betreffende emoties etc. aan door je intentie daarop te richten. Zijn deze aanwezig - en dat is bijna altijd het geval - dan gaan je ogen knipperen. Geef vervolgens je Hogere Zelf de opdracht deze te zuiveren en te verwijderen. Wanneer dit gebeurd is (meestal na 5-10 sec.), zul je merken dat je ogen weer rustig worden. Omdat je hierdoor zelf 'negatieve' emoties kwijtraakt, zul je merken dat je weer dieper kunt ademhalen en voel je wellicht je voeten meer 'stromen'.
Emoties komen en gaan, zeker in een heftige periode. Bijvoorbeeld in een conflictsituatie op het werk of in een relatie die maar moeizaam loopt. Daarom raad ik je aan in die situaties dagelijks de verstorende emoties tussen jou en de ander te zuiveren. Blijf ondertussen ook goed in de flow, zodat het leven je ook verder kan helpen.

Op een vergelijkbare wijze kun je ook belemmerende verbindingen tussen jou en anderen zuiveren.

Zuiveren van verbindingen tussen jou en anderen
Wanneer wij een verbinding met iemand hebben, merk je dat direct. Je wordt namelijk moe wanneer je deze persoon ontmoet, aan de telefoon hebt of aan hem of haar denkt. Dat komt omdat jij je energie weggeeft aan de ander. Verbindingen creëren wij en staan we toe vanuit 3 basis emoties:

 • schuld
 • verantwoordelijkheid
 • afhankelijkheid

Je koopt de ander als het ware om met je eigen energie. Sterker nog, de ander kan via deze verbinding zijn of haar emoties dumpen op jou. Jij voelt je moe en gesloopt en de ander wordt fit. Voordat je deze verbindingen verbreekt, is het belangrijk dat je bewust bent van de onderliggende emotie waardoor je je energie weggeeft. Boos worden op de ander heeft echt geen zin. Jij doet het!

Hoe ga je te werk:

  • Richt je eerst op de betreffende emotie en geef je Hogere Zelf de opdracht deze te zuiveren en te verwijderen.
  • Richt je intentie op de verbinding en geef je Hogere Zelf de opdracht 'zuiver en verwijder'.
  • Richt je intentie op de levensenergie die je afgegeven hebt en geef je Hogere Zelf de opdracht deze weer terug te halen.
  • Richt je intentie op alle ballast die je van de ander overgenomen hebt. Nu ook weer 'zuiver en verwijder'.

  Index

   Ego goed of slecht?
   - Hans de Waard -

    

   Velen gebruiken het begrip 'ego', vaak ook nog eens te pas en te onpas. Anders dan bijvoorbeeld een stoel kun je ego niet beschrijven, omdat je het niet kunt zien of vasthouden. Ego is iets ontastbaars, wat het moeilijk maakt het te begrijpen. Je kunt een heel blik literatuur opentrekken en dan nog ... Vanuit veel invalshoeken wordt er - overwegend - negatief naar ego 'gekeken' en over gesproken. Ik deed hier net zo hard aan mee! Een jaar geleden zag ik ego nog als iets negatiefs, iets wat gekoppeld is aan een handelswijze vanuit macht en controle. Deze behoefte aan macht en controle wordt op haar beurt weer gevoed door onze collectieve gevoelens van angst en onzekerheid. Nu nuanceer ik dat enigszins. Zetten we ons niet teveel af tegen het ego? Ik leg het uit. De ballast die wij hier bij ons dragen vormt direct of indirect onze persoonlijkheid. Elke vorm van persoonlijkheid is in mijn ogen: ego! Denk bij ballast aan negatieve gedachten, overtuigingen, levenspatronen, onverwerkte traumatische ervaringen etc. Dus zolang we - in welke vorm dan ook - ballast met ons meedragen, blijft ego bestaan, het 'eigene', dat wat ons anders maakt. Dus ja, ik heb ego ... en jij ook! Mooi, daar heb ik mezelf weer goed onderuit geschreven!

   Ego - anders bezien - is eigenlijk ook leuk en boeiend. Het maakt jou, mij anders dan een ander, terwijl we eigenlijk één zijn en we het Spel van het Leven met 'onszelf' spelen. Ego maakt het leven interessant en creëert uitdagingen. Er bestaat geen goede film zonder bad guys, toch? Ego of persoonlijkheid helpt ons - ieder in zijn of haar tempo - bewust te worden en te groeien.

   Echter, ego wordt hinderlijk wanneer wij (en onze omgeving als weerspiegeling van onszelf) er - op welke wijze dan ook - last van hebben. Hierdoor worden wij ons in meer of mindere mate bewust van de ballast die wij bij ons dragen. Dat is wellicht het moment dat wij iets van dat ego - lees ballast - kunnen, willen en mogen loslaten.

   Ego heeft ons ook geholpen te groeien in bewustzijn. Laten we daar dankbaar voor zijn. Bruce Lipton benoemt het mooi: "omarm een ziekte omdat het je iets te zeggen heeft en helpt groeien in bewustzijn." Volgens hem moeten we daarom een ziekte niet bestrijden met geweld, maar respectvol benaderen. Vraag je af wat deze ziekte jou wil vertellen. Ik wil ego hiermee trouwens niet als een ziekte bestempelen. Hoe dan ook, omarm ego als iets moois, iets wat nut heeft en laat gaandeweg dat deel los wat je niet meer voedt. Oordeelloos!

   Zonder wrijving geen glans!

   Index

  Kinderen helpen ons naar onszelf te kijken
  - Hans de Waard -

  Veel ouders kloppen bij hulpverleners aan omdat het niet goed gaat met hun kinderen. Het lijkt wel alsof steeds meer kinderen last krijgen van spanningen, angsten, concentratieproblemen en gedragstoornissen. De oorzaak echter ligt bij ons als ouders, de maatschappij en ons huidige collectieve evolutieproces. Ik leg het uit.

  Kinderen nemen - generatie op generatie - onbewust vanuit een soort zielenafspraak (om zo collectief te groeien in bewustzijn) ballast van ouders over waarnaar deze zelf niet kunnen of willen kijken met als doel de ouders een spiegel voor te houden. Denk bij deze ballast aan angsten, frustraties, boosheden, negatieve levenspatronen en overtuigingen. Logisch dat kinderen daar last van kunnen krijgen. Ze worden druk, angstig, moe en vertonen allerlei gedrags - en concentratieproblemen. Wanneer ons kind niet lekker in zijn of haar vel zit dan gaan wij als ouders natuurlijk op zoek naar de oplossing - want voor onze kinderen doen we alles, toch? Indirect helpen kinderen ons zo onze eigen problemen op te lossen.

  Juist in deze vooravond van onze belangrijke stap in onze evolutie heeft de huidige generatie kinderen zo een essentiële en extra zware taak op zich genomen. Duidelijker en intenser als ooit tevoren laten ze ons zo zien dat de wijze zoals wij nu in het leven staan aan een noodzakelijke verandering toe is. De bedoeling is dat we ons bewust worden van de ballast die wij als mens met ons meedragen en deze ook daadwerkelijk loslaten. De Jassentechniek kan je daarbij helpen. Hierdoor krijgen we weer meer toegang tot ons gevoel en kunnen we ons weer met meer vertrouwen meegaan met de stroom van het Leven.

  Helaas worden de gedragssyptomen van onze kinderen maar al te vaak en soms ook te graag - want wij kunnen er toch niets aan doen - geclassificeerd en in de bekende hokjes ADHD, ADD, autisme, borderline of PDD-NOS geplaatst.

  Dit vertelt hoogleraar Paul Verhaeghe in het volgende interview: "ADHD is boerenbedrog"

  Citaat:

  Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patiënt niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zo´n soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

  Beseft dat onze kinderen onze symptomen over hebben genomen. Dus wanneer wij het gedrag van onze kinderen onderdrukken met medicijnen ontspringen wij individueel en collectief de dans om naar onszelf te kijken.

  Hoe dan ook. Kijk zelf maar eens hoe jouw kinderen in hun vel zitten en hoe jij je voelt. Wellicht zie je of ervaar je overeenkomsten. Wanneer ik me goed voel, vertrouwen heb, merk ik dat mijn kinderen ook beduidend beter in hun vel zitten. Door bewust te worden en onze eigen ballast los te laten en bewust naar onszelf te kijken, lossen we wellicht zomaar - als vanzelf - een deel van de problemen waarmee onze kinderen worstelen op.

  Index

  Help, ik wil niet loslaten!
  - Hans de Waard -

  Wat doe je als je onbewust iets niet wilt loslaten? Bewust willen wij gezond zijn, in onze kracht staan, gelukkig zijn, een voedende relatie hebben, een trauma loslaten of gezond zijn. Echter - zoals ik zelf ook ondervond ­ ons onderbewuste kan daar héél anders over ´denken´. Als gevolg van een moeizame of traumatisch ervaren situatie of gebeurtenis willen we vaak onbewust niet!


  Hier een voorbeeld van het ontstaan en de gevolgen van een onbewuste onwil:

  Een persoon waarbij een gelukkige relatie om welke reden dan ook traumatisch of moeizaam is geëindigd, wil op een gegeven moment bewust weer een nieuwe voedende relatie. Echter door de opgeslagen traumatische ervaring kan er in zijn of haar onderbewuste een onwil zijn ontstaan. Hij of zij wil deze ellende niet nog eens ervaren. Deze onwil zorgt ervoor dat een eventuele nieuwe relatie niet of moeizaam loopt of ´creëert zelfs woorden, gedachten, situaties en excuses´ om überhaupt een nieuwe relatie aan te gaan.

  Onze bewuste wil en onbewuste onwil hebben zo - vergelijkbaar als in bovenstaand voorbeeld ­ onenigheid op veel vlakken in ons leven. Denk bij deze vlakken aan alles wat je je maar kunt bedenken; gelukkig zijn, gezond zijn, in je kracht staan of een verslaving loslaten. Wanneer we bewust iets willen en het komt maar niet in ons leven dan is er een reële kans dat er op onbewust niveau een onwil zit. De innerlijke strijd tussen wil en onwil kunnen mede dagelijks zorgen voor emoties en daarmee gevoelens van spanning en onrust in ons lichaam. Wanneer je de onwil behandelt op meerdere items in je leven dan zul je merken dat het stiller wordt in jezelf. De ruzie is bijgelegd of anders verwoord, er is bewust en onbewust consensus over een levensaspect. Dus in bovenstaand voorbeeld ben je het innerlijk eens dat je weer een nieuwe relatie wenst en ervoor openstaat. Wat je er vervolgens mee doet, is aan jou.

  Zoals je weet, met de Jassentechniek ruimen we veel ballast op. Dit doen wij in respect met de vrije dus ook in respect met de vrije onwil. Echter soms willen wij ­ om welke reden dan ook ­ onbewust niet verder komen en houden we de ballast vast die gekoppeld is aan een trauma en/of aan negatieve gewoontes (zoals een rook- , eet- en/of drankverslaving) en levenspatronen. We moesten dus eerst puin ruimen om vervolgens deze onwil tegen te komen. Je komt hier eenvoudig achter door dit te testen (zie blog ´werken met je Hogere Zelf´). In het geval van een rookverslaving kun je dan vragen, ´wil ik deze rookverslaving loslaten´? Zo niet dan blijven je oogleden stil!

  Mijn ervaring is dat iedereen ­ een keer ­ geconfronteerd zal worden met zijn of haar onbewuste onwil. Zeker op die momenten in ons leven waarbij we er ­ m.b.t. een bepaalt levensaspect ­ bijna zijn. Bijvoorbeeld, wanneer je bijna in je kracht kunt gaan staan. Juist op dat moment trapt een eventuele onderbewuste onwil vol op de rem. Tot hier en niet verder! Zelf kwam ik ongeveer een jaar geleden deze ­ bijna massale ­ onwil in mijzelf tegen. Ik kreeg het gevoel niet verder te komen, ... en wist dat de oorzaak in mij moest zitten. Van de 100 vragen die ik m.b.v. een kinesiologische testmethode aan mijn onderbewuste stelde (bv. ´Wil ik vertrouwen op het leven?´, ´Wil ik het lijden loslaten?´, ´Wil ik gezond zijn?´, ´Wil ik Leven?´, etc.) kreeg ik op zeker 80 een ´Nee´. Geloof me of niet, ik was blij met het antwoord. Want nu kon ik er iets aan doen.

  Hoe pakken we deze onwil aan?

  In dit geval gebruiken we een combinatie van twee bestaande technieken (EFT en EMDR) en de Jassentechniek om deze onwil effectief en blijvend aan te pakken (samen bouw je uiteindelijk ook het mooiste huis). Het resultaat, beduidend meer innerlijke rust en het loopt weer in je leven. Mits je natuurlijk in de Flow blijft door dagelijks (tenminste 5x) een rivier voor te stellen waarbij je je gedurende ongeveer 5 seconden laat meedrijven met de stroming.

  Onze ervaring is dat er in sommige gevallen best veel emoties na deze behandeling vrij kunnen komen. Gelukkig duurt dit zelden langer dan een paar dagen. Het resultaat mag er dan ook zijn.

  Elke erkende jassentechniek therapeut kan je in een individueel consult deze techniek aanleren zodat je zelf een eventuele onwil aan kunt pakken. Als je wilt kun je deze techniek ook aanleren en oefenen tijden onze speciale workshop ´Omarm het leven´.

  Index

  Omarm het leven
  - Hans de Waard -

  Publish to web > éérste test

  Inmiddels beginnen we ons steeds meer te beseffen en te voelen dat onze omgeving en datgene wat zich daarin naar ons toe afspeelt een directe weerspiegeling is van wie wij zijn, hoe wij ons voelen en in het leven staan. Ik leg het uit. Ben je boos dan trekt je boze mensen aan. Wanneer je deze weg zou sturen, trek je vervolgens gewoon weer nieuwe aan. Alles wat we van ons afduwen, negeren of bestrijden komt uiteindelijk toch weer terug in onze werkelijkheid juist omdat het simpelweg opnieuw aangetrokken wordt door iets in ons en de wijze waarop we daardoor in het leven staan. Bij dat ´iets´ kun je denken aan: emoties, patronen, negatieve overtuigingen, onbewuste onwil etc. Ook een - aangeboren, of erfelijke - aandoening of ziekte ontwikkelt zich niet zomaar. De ballast die wij als mens met ons meedragen ´blokkeert´ in meerdere of mindere mate de toegang tot ons gevoel en stimuleert ons daarmee indirect te handelen tegen de stroom van het leven in. Hierdoor ontwikkelt een ziekte zich makkelijker en wordt een eventueel herstel in meer of mindere mate tegengewerkt.

  Wanneer we een aandoening, ziekte, conflict of vervelende situatie negeren, van ons afduwen en/of de oorzaak daarvan buiten onszelf zoeken, missen we een kans om datgene in onszelf te zien en op te lossen wat het heeft gecreëerd en/of heeft aangetrokken. Met als resultaat dat er weinig of niets verandert en een ziekte of aandoening zich verder kan ontwikkelen of terug kan komen. Dit wordt trouwens onderschreven door Bruce Lipton in de film ´The Living Matrix´.

  Daarom is het essentieel dat je het leven met alles wat het jou brengt eerst ´omarmt´ als weerspiegeling  van iets in jou. De Jassentechniek kan je vervolgens helpen datgene in jezelf ´eruit te halen´ wat een vervelende situatie heeft aangetrokken, waardoor je vervolgens ook anders in het leven zult staan.  Wanneer ik een vervelende situatie tegenkom, ´omarm´ ik deze nu eerst en besef dat er iets in mij moet zijn wat dit direct of indirect ­ bijvoorbeeld via mijn gedrag en emoties - heeft aangetrokken. Met de Jassentechniek transformeer ik  dat ´iets´ en ga vervolgens in gedachten mee met de stroming van het Leven en vraag het leven daarbij mij te helpen deze situatie op te lossen op een manier die goed voelt voor alle betrokkenen.

  Dus heel jezelf door het leven te omarmen.