Omarm het Leven

Omarm het leven
- Hans de Waard -

De Jassentechniek helpt je het leven weer te omarmenInmiddels beginnen we ons steeds meer te beseffen en te voelen dat onze omgeving en datgene wat zich daarin naar ons toe afspeelt een directe weerspiegeling is van wie wij zijn, hoe wij ons voelen en in het leven staan. Ik leg het uit. Ben je boos dan trekt je boze mensen aan. Wanneer je deze weg zou sturen, trek je vervolgens gewoon weer nieuwe aan. Alles wat we van ons afduwen, negeren of bestrijden komt uiteindelijk toch weer terug in onze werkelijkheid juist omdat het simpelweg opnieuw aangetrokken wordt door iets in ons en de wijze waarop we daardoor in het leven staan. Bij dat ´iets´ kun je denken aan: emoties, patronen, negatieve overtuigingen, onbewuste onwil etc. Ook een - aangeboren, of erfelijke - aandoening of ziekte ontwikkelt zich niet zomaar. De ballast die wij als mens met ons meedragen ´blokkeert´ in meerdere of mindere mate de toegang tot ons gevoel en stimuleert ons daarmee indirect te handelen tegen de stroom van het leven in. Hierdoor ontwikkelt een ziekte zich makkelijker en wordt een eventueel herstel in meer of mindere mate tegengewerkt.

Wanneer we een aandoening, ziekte, conflict of vervelende situatie negeren, van ons afduwen en/of de oorzaak daarvan buiten onszelf zoeken, missen we een kans om datgene in onszelf te zien en op te lossen wat het heeft gecreëerd en/of heeft aangetrokken. Met als resultaat dat er weinig of niets verandert en een ziekte of aandoening zich verder kan ontwikkelen of terug kan komen. Dit wordt trouwens onderschreven door wetenschappers in de film ´The Living Matrix´.

Daarom is het essentieel dat je het leven met alles wat het jou brengt eerst ´omarmt´ als weerspiegeling  van iets in jou. Hierdoor ontspan jij, kun jij makkelijker loslaten en komt er ruimte voor oplossingen, genezing en positieve veranderingen.

De Jassentechniek kan je vervolgens helpen datgene in jezelf ´eruit te halen´ wat een vervelende situatie heeft aangetrokken, waardoor je vervolgens ook anders in het leven zult staan.  Wanneer ik een vervelende situatie tegenkom, ´omarm´ ik deze nu eerst en besef dat er iets in mij moet zijn wat dit direct of indirect ­ bijvoorbeeld via mijn gedrag en emoties - heeft aangetrokken. Met de Jassentechniek transformeer ik  dat ´iets´ en ga vervolgens in gedachten mee met de stroming van het Leven en vraag het leven daarbij mij te helpen deze situatie op te lossen op een manier die goed voelt voor alle betrokkenen.

Dus heel jezelf door het leven te omarmen.