Zit je vast in het leven? Doe dan weer mee!

Doe weer mee aan het leven.
- Hans de Waard -

Ik zit vast, Jassentechniek helpt!Je kunt bijna zien wanneer iemand in de flow zit en actief deelneemt aan het leven. Deze mensen worden ook letterlijk gezien. Stralen het uit. Wanneer je door de stad - het Leven - loopt en niemand je ziet, mag je jezelf wellicht afvragen: Doe ik wel mee aan het Leven? Laat ik het Leven toe? Of heb ik even op de reservebank plaatsgenomen?

Wanneer je op de reservebank hebt plaatsgenomen - vasthoudt aan de rand van je/de rivier van het Leven, terwijl het Leven langs je heen gaat - lijkt het soms ook dat de ander je niet hoort of niet geïnteresseerd lijkt. Ligt dat aan de ander of ben jij niet geïnteresseerd in jezelf? Wanneer je niet aan het Spel van het Leven meedoet, is het ook lastig gehoord of gezien te worden. Wanneer je een nieuwe partner of baan wilt, is het natuurlijk wel handig dat mensen je kunnen zien of vinden! Vergelijk jezelf met een voetballer die graag zijn talent wil laten zien. Dat kan helaas niet zolang hij op de reservebank zit. Wij kunnen ons zo op verschillende levensgebieden 'buitenspel' zetten. Bijvoorbeeld op relationeel gebied of in ons werk.

Dus kom weer beweging. Sta op en laat je weer zien. Pas als je beweegt weet je ook wat je tegenhoudt. Laat vervolgens met behulp van de Jassentechniek jouw ballast los waardoor je jezelf had vastgezet en op de reservebank was gaan zitten. Steek je vinger op naar de scheidsrechter en zeg "ik doe weer mee." Hierdoor word je weer zichtbaar, let maar op!

Door 5 x per dag in gedachten de rand van de rivier van het leven los te laten en jezelf gedurende 5-10 seconden als een kurkje op de stroming mee te laten drijven stap je daadwerkelijk weer op het spelveld van het Leven. Let op, dit wil nog niet zeggen dat je actief deelneemt. Doe mee! Stap de deur van je woning uit met de gedachte en intentie "ik doe weer mee!" Een actieve levenshouding waarbij je reageert op wat er op je afkomt. Dus als je de bal toegespeeld krijgt, schiet en doe dat dan met gevoel.

Wil jij meer weten over de innerlijke oorzaak van vastzitten? Lees dan ook mijn blog 'ik zit vast' op onze Body Mind Release website.

Blog: Ik zit vast