Loslaten - Tips en oplossingen

Lees hier onze tips over loslaten die jou helpen om de innerlijke oorzaak van stress, angst, onzekerheid, negatieve gedachten en veel levensklachten effectief aan te pakken.

Fijn dat je deze Jassentechniek - pagina over loslaten gevonden hebt. De Jassentechniek is een methode die je op alle vlakken kan helpen met effectief loslaten van de onverwerkte ballast die jij met je meedraagt. Denk bij deze ballast aan beperkende emoties, gevoelens, angsten en overtuigingen. En daarmee pakt jij de echte oorzaak van veel levensklachten aan.

De Jassentechniek is meer dan alleen een effectieve loslaatmethode! De Jassentechniek geeft je tips de essentiële bewustwording, helpt je met accepteren, bouwt jouw persoonlijk fundament weer op en draagt zo bij aan een fijn & ontspannen leven.

De ballast die jij bij je draagt, bepaalt voor 95% hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert in jouw leven. Het feit dat je op internet op zoek gaat naar oplossingen of tips die jou kunnen helpen bij het loslaten, betekent dat je last hebt van jouw ballast.

Dit 'last van hebben', uit zich vaak in gevoelens van stress en spanning in ons lichaam, malende en strijdende gedachten, somberheid, gevoel van vastzitten, slecht slapen, opkomende emoties, vermoeidheid en andere fysieke en mentale klachten.

Inmiddels weet ik dat loslaten niet altijd vanzelf lijkt te gaat. Je zult er iets voor moeten doen. Loslaten is gek genoeg een prachtig proces. Het geeft jou een kans op verbetering van jouw situatie en nieuwe kansen. We kunnen pas echt iets loslaten wanneer wij de - innerlijk - strijd en weerstand tegen de 'situatie' opgeven en wanneer we het - ook onbewust - niet meer willen vasthouden. Daarin zit jou uitdaging, (levens) les, kans en tevens de oplossing.

Helaas doen wij vaak juist het tegenovergestelde en hebben wij geleerd te leven met, en weerstand te bieden aan, datgene waar wij overduidelijk last van hebben en eigenlijk liefst willen loslaten. Erg vermoeiend wel!

In mijn blog 'Help ik kan niet loslaten' kun je bijvoorbeeld lezen hoe gekwetste stukken in ons regelmatig op de rem trappen en ons weerhouden om door te groeien en weer gelukkig te worden. Of in het stuk over 'Ex Loslaten' lees jij hoe gevoelens van afhankelijkheid jou ervan kan weerhouden iemand los te laten.

Graag geef ik je nu een aantal algemene tips en oplossingen die je kunnen helpen met het loslaten van datgene waar jij last van hebt. Daarna geef ik je aan hoe wij jou daarin kunnen ondersteunen.

ALGEMENE TIPS OM EFFECTIEF TE KUNNEN LOSLATEN

  • Besef dat jij jouw ballast niet BENT. JIJ bent niet onzeker. Iets in jou geeft je dat gevoel. JIJ denkt niet negatief. Iets in jou trekt negatieve gedachten aan. JIJ voelt je niet aangevallen of gekwetst. Iets in jou was al gekwetst en voelt zich opnieuw gekwetst.
  • Wil jij weer vooruit komen, je beter voelen, anders reageren? Dan zul jij met jouw innerlijke ballast aan de slag moeten gaan.
  • Wordt je bewust van jou innerlijk gekwetste stukken. In mijn blog, 'Help, ik kan niet loslaten' lees jij daar meer over.
  • Stop met strijden en weerstand bieden tegen datgene wat jij wilt loslaten. Alles waar jij weerstand tegen biedt, houd je namelijk in stand. Dus je zult eerst moeten accepteren dat datgene wat jij nu wilt loslaten in jou leven is gekomen en je daar nog iets van moet leren. Pas dan ontspan jij en kun je datgene wat je vanuit deze verkramping vasthield loslaten. Klik hier voor meer uitleg.
  • Laat vervolgens de innerlijke oorzaak van jouw ballast los met de jassentechniek/ Body Mind Release methode.
  • Kom weer in beweging. Het komt namelijk goed maar je moet er dan wel komen. Klik hier voor meer uitleg.

Zoals ik al schreef het is een proces! Maar als jij dit proces beheerst kun je alles waar jij gedurende jou leven last van hebt zelf loslaten. Geloof me het gaat je dan steeds makkelijker af. Daarnaast voel jij je veel beter. Je krijgt letterlijk meer ruimte, hernieuwde levensenergie, ontspanning en levensvreugde.

Besef dat jij jouw ballast niet BENT! Identificeer je er niet mee. Je draagt deze hooguit met jou mee.

WAAR KUNT JIJ TERECHT VOOR EFFECTIEF LOSLATEN?
Een Jassentechniek therapeut kan in een individueel traject jou gericht ontdoen van de ballast die jij met je meedraagt. Maar jij kunt dit natuurlijk ook zelf! Zelf leren werken met de Jassentechniek methode heet de Body Mind Release methode.

Body Mind Release workshops:
Ga zelf aan de slag met deze unieke loslaatmethode.
Kosten slechts 85,- incl. workshopmateriaal.

Individueel consult:
Een Jassentechniek therapeut helpt jou met loslaten.

Wil jij meer tips of loslaten of heb jij vragen en/of opmerkingen dan mag jij mij natuurlijk altijd bellen!

Hans de Waard - Ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release

0412-655987 of 06-54954234