In je kracht staan. Hoe doe je dat?

Om in jouw kracht te staan zul jij je eigen fundament weer moeten opbouwen. Lees hier tips en hoe onze workshop jou kan helpen om weer in jouw kracht te komen.

Vergelijk jezelf nu eerst eens met een luchtballon. Het mandje (bestaande uit jouw lichaam en onderbewustzijn) is in dat geval het rugzakje waarin jij jouw onverwerkte ballast (zoals emoties, gevoelens, angsten, overtuigingen en persoonlijke conclusies) van het verleden opgeslagen hebt.

De lucht in jouw ballon bestaat uit jouw levensenergie, levenskracht, en - zoals ik dat noem  - positieve expressies of positieve gevoelens. Denk bij aan; positiviteit, doel, vastberadenheid, liefde voor jezelf, loyaliteit en betrokkenheid naar jezelf, levensvreugde, etc.

Is de ballon vol en het mandje ledig dan voel jij je volledig vrij, energiek, zelfstandig, etc. Kortom je staat in jouw eigen kracht.

Bij elk ‘negatief ervaren’ gebeurtenis vult zich het mandje en verlies jij tevens een deel van jouw positieve gevoelens (de lucht in jouw ballon).

Ik geef een voorbeeld. Je gaat samenwerken met iemand en deze belazerd jou. Van tevoren voelde jij je goed en was je vol (zelf)vertrouwen, enthousiast, positief,  energie, vastberadenheid en doel.

De eventuele emoties en gevoelens die jij koppelt aan deze situatie zetten zich vast in jouw lichaam en verkrampen jouw weefsel. Het gevolg is gevoelens van spanning en/of stress. Tegelijkertijd verlies jij zomaar een deel van jouw positieve gevoelens. Je had namelijk vertrouwen in jezelf en in die ander maar nu minder. Je was vastberaden, positief en enthousiast maar nu minder.

Op de ‘harde schijf’ van jouw onderbewustzijn schrijf jij alle herinneringen gerelateerd aan gebeurtenissen op alsook jouw persoonlijke overtuigingen (vliegen is gevaarlijk, mensen zijn onbetrouwbaar, mannen luisteren niet, etc.) en persoonlijke conclusies (ik ga nooit meer samenwerken, ik ben bang, ik heb gefaald, ik ben niet goed genoeg, ik verdien straf, etc.)

Wellicht kun jij je voorstellen dat ons mandje door alles wat wij meegemaakt hebben behoorlijk vol zit en onze ballon in meer of mindere mate verschrompelt is. Je staat niet meer in jouw eigen kracht. Zo zie je dat kinderen over het algemeen nog blij, positief en vol zelfvertrouwen zijn en naarmate we ouder worden verandert dat zienderogen.

Hoe bouw jij jouw fundament zelf weer op?
De oplossing om weer in je eigen kracht te staan is achteraf bezien verrassend eenvoudig. Vul jouw ballon weer met positieve gevoelens en maak jouw mandje weer leeg.

Dit gaat niet in een keer. Dit opbouwproces om weer in jouw eigen kracht te gaan staan, heeft vier tot zes weken tijd nodig. Waarbij jij 2 x daags gedurende vijf minuten met jezelf aan de slag gaat. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Werken met de Jassentechniek methode heet de Body Mind Release methode. Wil jij onder begeleiding met jezelf aan de slag gaan? Klik dan op de button en ga naar onze BMR website.

 

Of, doe mee met onze Jassentechniek / Body Mind Release workshops deel I en II