Ex loslaten! 5 tips

Heb je moeite met het loslaten van je ex? Hier 5 tips en oplossingen die je hierbij ondersteunen zodat je snel weer verder kunt met je leven.

Je ex loslaten valt niet mee ongeacht wie het besluit genomen heeft uit elkaar te gaan. Wanneer jij moeite hebt je ex los te laten betekent dit dat jij nog emotioneel 'verbonden' bent met hem of haar. Zolang dat het geval is kost dit vaak veel energie en pijn. Hier een aantal tips en oplossingen waarmee je snel loskomt van je ex en verder kunt met je leven.1. Verbreek de belastende emotionele 'verbinding' tussen jou en je ex.
Wanneer je moeite hebt om iemand los te laten is de kans meer dan reëel aanwezig dat je een belastende emotionele verbinding hebt met die persoon. Deze onzichtbare verbinding ontstaan o.a. vanuit gevoelens zoals schuld, verantwoordelijkheid en afhankelijkheid. Je herkent direct wanneer je zo'n verbindingen hebt. Je wordt dan namelijk moe (en/of emotioneel) wanneer je aan hem of haar denkt, aan de telefoon hebt of ontmoet. De eerder genoemde emoties zorgen er dan voor dat jij de ander energie geeft en tegelijkertijd ballast van die ander overneemt.

Hier lees je hoe je deze verbinding verbreekt.
Ga lekker zitten en leg je handen op jouw bovenbenen. Sluit jouw ogen en denk aan die ander en het moment dat jij moe werd. Begin dan rustig te kloppen - altenerend links, rechts - op beide bovenbenen en zeg dan in jezelf, ‘’dan doe ik nu de verbindingenjas uit en haal al mijn energie weer terug”. Let op, zodra jij dit doet, zal de energie die wij gebruiken binnen de Jassentechniek automatisch de verbinding verbreken en de vrijkomende ballast welke mede verantwoordelijk is voor het aangaan van deze beperkende verbinding, transformeren in een voor jou positieve energie. Terwijl jij rustig verder klopt, adem dan bewust rustig in door je neus en uit door je mond. Doe dit drie keer. Dit duurt ongeveer 20 seconden. Wanneer jij ontspant, of je voeten voelt tintelen of gaat gappen weet jij dat dit klaar is. En let op als je het goed gedaan hebt, stroomt jouw energie binnen 5 minuten weer terug naar jou en voel je je weer beter. Herhaal wanneer jij het gevoel hebt weer energie af te hebben gegeven.

2. Verwijder de negatieve emoties tussen jou en je ex.
Emoties - zoals boosheid, verdriet, onbegrip, teleurstelling, etc. - tussen jou en je ex kleuren als het ware de bril waarmee je naar elkaar kijkt. Zolang de glazen gekleurd zijn ben jij eigenlijk nog niet 'klaar' met die ander. Deze emoties blijven namelijk jouw gedachten naar die ander toetrekken.

Hier lees je hoe je deze emoties loslaat.
Ga lekker zitten en leg je handen op jouw bovenbenen. Sluit jouw ogen en denk aan de eventuele beperkende emoties tussen jou en die ander. Begin dan rustig te kloppen - altenerend links, rechts - op beide bovenbenen en zeg dan in jezelf, ‘’zuiver deze beperkende emoties”. Let op, zodra jij dit doet, zal de energie die wij gebruiken binnen de Jassentechniek automatisch deze beperkende emoties transformeren in een voor jou positieve energie. Terwijl jij rustig verder klopt, adem dan bewust rustig in door je neus en uit door je mond. Doe dit drie keer. Dit duurt ongeveer 20 seconden. Wanneer jij ontspant, of je voeten voelt tintelen of gaat gappen weet jij dat dit klaar is.

3. Stop met strijden en omarm de stuatie
Jezelf verwijten maken of je ex bekritiseren met woorden of gedachten voelt niet goed en draagt niet bij tot - innerlijk - het loslaten van je ex. Omarm de situatie en besef dat deze situatie je verder gaat brengen in het leven. Denk hierbij aan nieuwe kansen, mogelijkheden en bijzondere ontmoetingen!

4. Stel jezelf open voor een nieuwe relatie
Ga er weer op uit en stel je innerlijk weer open voor het krijgen van een nieuwe voedende relatie. Hierdoor ontmoet je weer nieuwe mensen en laat je je ex makkelijker los. Dus sluit jezelf niet op.

5. Doe weer mee aan het leven!
Mensen die moeite hebben met het loslaten van een ex zitten in meer of mindere mate vast in het leven. Doe weer mee! Lees hier hoe je actief kunt meedoen met het leven.


Meer tips voor meer geluk

Wil je meer tips voor het loslaten van je ex, bel ons en maak een afspraak voor een individueel consult 0412-655987, doe mee met een van onze workshops of bestel het boek 'De jassentechniek' met meer inzichten, tips en CD met Jassentechniek loslaat-sessie. De Jassentechniek helpt je met het loslaten van je ex.